Meer weten over?

Facings tanden

Een facing is een laagje van diverse materialen voor een esthetische correctie van de tanden. De meeste facings worden van keramiek of composiet gemaakt.

Een facing van composiet  kan de tandarts direct in de mond maken. Composiet facings vragen een regelmatig onderhoud zoals polijsten en correctie van de vorm en de kleur. Keramische facings zijn het meest kleurvast en vormvast. Ze worden in een lab door de esthetische tandtechniecus op een model vervaardigd en verder door de tandarts op de tanden geplakt. Keramische facings sluiten maximaal aan het oppervlak van de tanden en bieden het beste esthetische resultaat.  Facings voor de tanden worden vaak toegepast bij tanden die niet voldoen aan de esthetische wens. Dat kunnen afgebroken tanden zijn, te kort of te lang of tanden die verkleurd zijn door eerdere behandelingen, zoals wortelkanaalbehandeling of een grote vulling. Het is vaak een alternatief voor mensen die geen beugel willen en die voor een snel resultaat gaan.

Het voordeel van een facing is dat er minder tandweefsel weggeslepen hoeft te worden. Dat is echter niet altijd mogelijk. Bij tanden die te veel beschadigd zijn of die voorzien zijn van erg grote vullingen waardoor er te weinig eigen tand overblijft, is het niet mogelijk facings te maken.

Deze tanden komen dan in aanmerking voor kronen. Facings kunnen een zeer lange levensduur hebben, bij een regelmatige controle en een goede gebitsverzorging wel 15 jaar en waarschijnlijk veel langer.  

Kosten Keramische facings tanden

De kosten voor de duurzame facings kunnen variëren tussen de €400 en €800 (kosten tandtechniek en tandarts gezamenlijk). De kosten van facings worden bepaald door materiaalkosten en arbeid. Maak daarom een afspraak voor een intake om meer inzicht te krijgen over de kosten.

De tandarts maakt een behandelplan en de begroting, en bespreekt die met u.

Whitening facings maken uw tanden aanzienlijk witter en kunnen daarnaast de stand corrigeren. Dit zijn facings opgebouwd uit één witte transparante kleur. Door de transparantie neemt de facing het natuurlijke karakter van de tand over, wat een mooie witte frisse en natuurlijke uitstraling geeft. Vanwege dit concept worden deze facings veel gebruikt voor een make-over. Met minimaal acht facings zijn we in staat een esthetische make-over te maken en iemands lach en uitstraling volledig te veranderen voor een aantrekkelijke prijs.

 Perfect geschikt dus voor een blijvende “bright smile”.

Deze facings kunnen ultradun gemaakt worden. Hierdoor hoeft er weinig of soms helemaal niets van de tanden geslepen te worden waardoor de facings niet alleen sterker zijn maar ook een betere hechting hebben. (Facings hebben op het tandglazuur een betere hechting dan op de kern van de tand.) In feite krijgen de tanden een nieuwe transparante, witte en zeer sterke laag welke minder gevoelig is voor aanslag. Dat betekent dus in sommige gevallen geen beugel en nooit meer bleken.

Non prep facings

Wist u dat een er manier ontwikkeld is voor het plaatsen van facings zonder tanden te slijpen? Het is namelijk ook mogelijk om uw tanden niet te slijpen voor de facings om een gewenst resultaat te bereiken.

Daarbij moet de beginsituatie aan bepaalde voorwaarden voldoen. Elk non-prep facing plaatje is maatwerk. De tanden worden eerst goed beoordeeld om te constateren of de facing zonder slijpwerk perfect aansluit op uw gebit.

 Wij kunnen met u samen een goede beoordeling maken en kijken naar alle aspecten om zo zuinig mogelijk met het weefsel van uw tanden om te gaan.

Wij garanderen dat er nooit onnodig tandweefsel weg wordt geslepen. Door tientallen jaren ervaring zijn we nu in staat om ultradunne facings te maken van de hoogste kwaliteit. Hiermee kunnen we de oorspronkelijke vorm, lengte en gewenste kleur van de tanden weer terugbrengen in geval van breuk of slijtage. Soms voldoet een kleine correctie om de vorm van de tanden te verbeteren of zelfs permanent witter te maken.  

Voordelen van facings tanden

  • Niet meer (of beperkt) slijpen aan de tanden dan nodig.
  • Facings verkleuren niet.
  • Je kan de vorm van uw tanden corrigeren.
  • In voorkomende gevallen een prima alternatief voor een beugel. Dit betekend dat standscorrecties van uw tanden perfect kunnen worden bewerkstelligd.
  • Spleetjes tussen tanden kunnen ook dicht gemaakt worden door een verandering van verhoudingen van uw voortanden zonder een beugel te dragen.
  • Tanderosie zet niet meer door met een facing. Tanden krijgen een nieuwe (witte) glazuurlaag bij toepassing van een facing.
  • De facings zijn 100% ambachtelijk, en individueel met een maximaal esthetisch resultaat.
  • Facings hebben dezelfde glans en oppervlakte structuur als echte tanden

Wij staan voor u klaar

Neem gerust contact op