Meer weten over?

Wat is Fluoride?

Fluoride beschermen uw tanden tegen de invloeden van een zuuraanval. Bij het gebruik van fluoride zal het glazuur minder oplossen (dit wordt demineralisatie genoemd) en het glazuur kan zich sneller herstellen.

Fluoride beschermt bij een zuuraanval

Demineralisatie begint door samenwerking van de bacteriën in de tandplak en de suiker. Suiker wordt door bacteriën in zuren omgezet waardoor de glazuurkristallen beginnen op te lossen. Als demineralisatie niet wordt tegenhouden zal er een gaatje ontstaan. Fluoride zorgt voor dat de glazuurkristalen minder oplosbaar zijn en in  neutrale omgeving (PH +/- 5.5) weer kunnen aangroeien. Dit proces wordt remineralisatie genoemd.

Hoe langer de bacteriën suiker vinden des te langer de demineralisatie plaats kan vinden. Het is daarom belangrijk om niet te veel zoet momenten te hebben gedurende de dag. Het is theoretisch gezien beter om een zak snoep in een keer leeg te eten dan om de paar minuten een snoepje te nemen.

Fluoride en bescherming glazuur

Het is bewezen dat de fluoride atomen tegen het glazuur aan kunnen komen te liggen en zodoende een beschermlaagje vormen op het kristaloppervlak. Volgens alle nieuwste onderzoeken blijkt dat fluoride ervoor zorgt dat de schadelijke bacteriën minder goed blijven plakken. Door fluoride te gebruiken, kun je de bacteriën makkelijker wegspoelen met speeksel of van de tanden verwijderen met tandenborstel tijdens poetsen en zo het proces van tandbederf remmen. 

Ons advies: 

  • Poets regelmatig jouw tanden (2-3 keer per dag).
  • Minder vaak suiker of zoetigheid eten en drinken
  • Spoel na het poetsen niet helemaal uit, en laat een klein beetje tandpasta achter

Wij staan voor u klaar

Neem gerust contact op